Wat onderscheidt Business Mediation?

Wat onderscheidt Business Mediation?

Op 24 november jl. vond het eerste Symposium van het Platform Business Mediation plaats. Dit symposium had als thema “Wat onderscheidt Business Mediation?”.

Het symposium werd gehouden in Villa Jongerius in Utrecht en iedereen hield zich keurig aan de voorschriften.

Na de ontvangst, werd het symposium geopend door Arnaud Booij, voorzitter van het Platform, en hij memoreerde hoe plezierig het was dat het symposium toch door kon gaan.

Vervolgens werd het woord over genomen door onze moderator van de dag, Casper Schouten. Hij introduceerde de eerste drie sprekers in het panel:

   • Reina Weening, Bestuursvoorzitter Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen
   • Katja Groenendaal, Hoofd Juridische Zaken van Wijnen Groep B.V.
   • Chris Barbiers, IT & Finance Professional, Voorzitter Stichting Geschillen Oplossing Automatisering

Vervolgens werd gesproken over hoe zij mediation hebben toegepast in hun werk en hebben ervaren. Daarnaast werd stilgestaan bij wat er goed ging en welke zaken aandacht zouden moeten hebben in bijvoorbeeld de opleiding.

Het werd een zeer geanimeerde eerste ronde, waarbij er regelmatig vragen en opmerkingen uit zaal kwamen.

Na deze eerste ronde volgde een korte pauze.

Het tweede panel bestond uit:

   • Erik Koster, Rechter Rechtbank Overijssel en MfN Registermediator
   • Marloes Verheijen, Advocaat bij BorsboomHamm Advocaten te Rotterdam
   • Michiel van Boven, Head of People & Organization van Transavia

Ook hier werd onder leiding van Casper en de introductie gesproken over de ervaringen, goede en kritische punten. Uiteindelijk werd er een korte samenvatting gemaakt van aandachtspunten waarmee de commissie het programma voor 2022 wil gaan invullen. Hierover volgend jaar meer.

Het symposium werd afgesloten door Ruud van Herpen, voorzitter va het Platform, hij memoreerde de geslaagde middag, enerverende discussie met aanknopingspunten voor het bestuur voor de komende tijd en bedankte de sprekers, panelleden en aanwezigen voor de bijdrage aan een zeer geslaagde middag.

 

Gerelateerde Blogs

wandeling/workshop 18 juni 2024 Larense Heide

Events voor leden platform

Het is al weer bijna 3 jaar geleden dat wij de zeer succesvolle en goed bezochte workshop/wandeling “Natural Leadership in Business Mediation” o.l.v. Merel van Deursen en Jan Willem Loman organisee...

Rapport vervolgonderzoek naar kansen en belemmeringen voor zakelijke mediation in Nederland

Kennis over Business Mediation, Uncategorized

Platform Business Mediation (PBM) ontving op 9 april 2024 het rapport van het vervolgonderzoek naar kansen en belemmeringen voor zakelijke mediation in Nederland, uitgevoerd door Marc Simon Thomas,...